maanantai 10. tammikuuta 2011

Sydän

Mua on jo pitkän aikaa kiinnostanut kokeilla kieputtamista. Siis johonkin malliin kieputellaan hopeoitua lankaa ympärille. Lauantaina sitten tuli se inspiraatio ja aikaakin. Mä oletin, että tämä on tällainen nopea homma, mutta toisin kävi... Muotoilin ensin 0,8mm hopeoidusta kuparilangasta sydämen ja kieputin ympärille 0,4 mm hopeoitua kuparilankaa. Hmmm... ihan kiva, mutta jos siihen laittaisi koristeeksi muutaman helmen? Kirkasta siimaa, pieniä lasihelmiä ja muutama valkoinen ja hennon vaaleanpunainen makeanvedenhelmi. Helppo homma? Eeeeeei. Nyt tää ei ole symmetrinen. Tohon vielä vähän. Tuosta puuttuu vielä. Lopulta siima jäi lyhyeksi joten oli pakko solmia siihen kiinni lisää. Ja kun nuo solmut siimassa ei ole mun mielestäni tarpeeksi luotettavia, niin ajattelin nohevana liimata vielä ne solmut. Paitsi että mun pikaliima ei ollutkaan pikaliimaa. Paitsi silloin kun se liimautui mun sormiini kiinni. Apuaaa..... No, mun mielestäni lopputulos oli kuitenkin ihan nätti ja ehdottomasti jatkojalostuksen arvoinen viritelmä. Tuossa sydämessä on rapulukko, koska suunnitelmissa on tehdä jossain vaiheessa vielä tummanharmaa kaulakoru, jolloin tuota riipusta voi sitten vaihtaa korusta toiseen.

Tarvikkeina tuossa oli siis makeanvedenhelmiä, lasihelmiä, siemenhelmiä, tuplarengas ja rapulukko, 0,8 ja 0,4 mm hopeoitua kuparilankaa ja kirkasta siimaa. Ja sitä surullista "pika"liimaa ja erinäisiä kemikaaleja sen poistamiseen käsistä. Muina tarveaineina pyöröpihdit, tasapääpihdit, sivuleikkurit ja sen jälkeen kun koru alkoi liimautua käsiin kiinni, lasillinen punaviiniä. Viimeinen nautittiin sisäisesti.

Kaulaketju on koruvaijeriin tehty, kiinnityshelmillä toiseen päähän kiinni rapulukko, toiseen päähän tuplarengas. Helminä samoja vaaleanpunaisia makeanvedenhelmiä ja harmaita lasihelmiä kuin riipuksessakin.2 kommenttia:

  1. Kaunis riipus! :) Sydämeen taisi tulla useampikin kuin "muutama" helmi :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos!

    Hieman karkasi homma käsistä, myönnettäköön.. Muutama ja vielä muutama ja jos nyt vielä muutama. :-D

    VastaaPoista