keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Rannekello

Tuunasin taas mun rannekellon. Edellinen ranneke oli linkitettyjä lamppuhelmiä, nyt jotain sirompaa ja tyttömäisempää.

Materiaaleina koruvaijeri, mansikan värinen korean jade (oh dear, toivottavasti muistan tämän oikein),  kirkkaat siemenhelmet, kiinnityshelmet sekä päällyshelmet ja lukkona salpalukko ja sen kiinnittämiseen kaksi tuplarengasta. Muita tarvikkeita oli sivuleikkurit, tasapääpihdit ja pyöröpihdit. Ilman pyöröpihtejäkin pärjää vallan mainiosti, käytän niitä vain kiinnipitämiseen kun ovat sirommat kuin omat sormet.

Kiinnitin kellotaulun lenkkiin kaksi ranteen ympäri ulottuvaa koruvaijerin pätkää kiinnityshelmillä ja piilotin kiinnityshelmen päällyshelmen sisään. Pujotin kumpaankin vaijeriin kahdeksan siemenhelmeä, jonka jälkeen toiseen vaijeriin isomman helmen. Sen jälkeen pujotin toisen vaijerin vastakkaisesta suunnasta ison helmen läpi. Vaikea selittää, harmi etten ottanut kuvia tekovaiheesta. Kiristin vähän vaijereita, tämän jälkeen kuusi siemenhelmeä ja taas samalla tavalla iso helmi, jonka läpi vaijerit eri suunnista. Kiristys ja taas siemenhelmiä. Kun tehty ketju oli tarpeeksi pitkä, päähän taas lenkki johon lukko kiinnitetään, kiinnityshelmellä kiinni ja päällyshelmen alle piiloon. Viimeiseksi ennen lukon kiinnityslenkkiä laitoin taas kahdeksan siemenhelmeä. Sen jälkeen sama toiseen päähän kellotaulua.

Saattaa olla, että vaihdan tähän rapulukon, koska mun mielestäni salpalukon kiinnittäminen ranteeseen on hieman hankalaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti