keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Punaista marmoria

Halusin tehdä itselleni hieman juhlavamman kaulakorun. Ajattelin jotain vadelmanpunaista, mutta en sitten millään löytänyt siihen helmiä. Kirkkaanpunaista siis. Tarkoituksena oli tehdä kolmirivinen koru, arvoin sitä, että teenkö siitä hyvin lyhyen vai niin, että edestä ne kerrokset "laskeutuvat" niin, että alin on pisin. Olin jo ajatellut tekeväni tuollaisen laskeutuvan, kunnes tarviketilaus tuli. Joopa joo, olin kyllä tilannut kolmiriviset korunjakajat ja putkilukot, mutta tilaamani helmet olivat niin suuria, että niitä sai tuohon vain kaksi riviä.. Päädyin siis kaulapantamalliin. :-D Eipä tuo muuten haittaa, mutta noista putkilukoista mun sitten täytyi napsaista keskimmäiset lenkit pois ja jos korua tarkkaan katsoo, niin kyllähän sen huomaa. En kuitenkaan ehtinyt alkaa enää uusia lukkoja tilaamaan, koska tarvitsen korua piakkoin. No, nyt sitten helmiä olikin sen verran, että sain tehtyä vielä rannekorun, korvakorut ja nilkkaketjunkin.

Materiaaleina näissä siis punainen marmori, hopeoidut korunjakajat, hopeoidut putkilukot, koruvaijeri, kiinnityshelmet, kirkkaat siemenhelmet ja strassirondellit. Nilkkaketjussa on s-lukko ja korvakorujen lukot ja korupiikit ovat hopeoituja. Kaulakorun riipuspohja on hopeoitu ja ja siihen on liimattu helmiäiskapussi.

Jaaha, en sitten saanutkaan tätä kuvaa julkaistua ennen korujen käyttöä. Eli nyt kun korut ovat olleet käytössä, niin sen verran miinusta, että tuo kaulakorun putkilukko aukesi muutaman kerran illan aikana. En sitten osaa sanoa, josko se johonkin toiseen koruun olisi pitävä vaihtoehto tai olisiko toisenlainen putkilukko ollut pitävämpi, mutta ehkäpä seuraavan kerran tällaista "kaulapantaa" tehdessäni valitsen jonkun toisenlaisen lukon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti