tiistai 29. maaliskuuta 2011

Hups.

Joo-o. Ystäväni tilasi minulta pari korusettiä. Ensin rannekorut ja korvakorut, mutta päättikin sitten haluta myös kaulaketjut. Sanoin, että voi ottaa aikansa, koska kädet ei edelleenkään (alkaa jo siepata) ole siinä kunnossa, että ainakaan mitään linkitettyä ketjua saisi aikaan. Päätin kuitenkin tilata tarveaineet valmiiksi.

Tänään sitten tuli postissa paketit ja pakkohan oli sitten niistä ihanuuksista väsätä rannekorut ja korvakorut, enempää ei pystynyt. No, koruista saatte kunnon (niin hyvät kuin mä osaan) kuvat, kunhan koko setit ovat valmiit, mutta mutta... todellakin, tilausta tehdessäni tarvitsin tavarat kahteen kaulaketjuun, kahteen rannekoruun ja kaksiin korvakoruihin.

Joku voisi sanoa, että ihan vähän karkasi mopo käsistä.



No, tästä se toivottavasti sitten taas lähtee. Eräälle ystävälleni on jättiprojekti "rimpsukkeet" työn alla. Se nyt ei ole mitenkään kiireinen, kunhan ensi jouluksi.. Sitten nämä kaulakorut ja sitten paljon paljon keväisiä ihanuuksia. Ja jos joskus lakkaisi tuo lumentulo ja tulisikin kevät ja sitten kesä, niin sittenhän olisikin aika taas käyttää mun suosikkikorujani, eli nilkkaketjuja. Ja niitähän ei ole koskaan tarpeeksi.

keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Kaulakoru, rannekoru vai molemmat?

Edelleenkään ei korujen tekeminen onnistu, mutta löysinkin koneeltani pari kuvaa eräästä korusta, jonka tuossa taannoin tein. Idea oli erään ystäväni korusta, eli pitkä kaulakoru, josta saa irroitettua pätkän. Pätkästä tulee rannekoru ja lopusta vähän lyhyempi kaulakoru. Kai näitä on ollut jo ties miten pitkään, mutta mulle tämä oli uusi juttu. Siispä piti tilata magneettilukkoja. Mulla oli varastossa paljon rodoniittia, jota ei jostain syystä ollut tullut käytettyä. Tai sitten sitä oli liikaa..

No, oli miten oli, niistä syntyi koru.Tai kaksi korua, miten vaan. Materiaaleina rodoniitti, koruvaijeri, kiinnityshelmet, kaksi magneettilukkoa, antiikkihopeoituja metallihelmiä ja kirkkaita siemenhelmiä.


maanantai 7. maaliskuuta 2011

Tuijottelua

Joopa joo. Viime viikonlopulle oli suunnitelmissa korujen tekemistä ja kuvaamista. No nyt ei mennyt suunnitelmat ihan putkeen, olen nimittäin ollut ja olen edelleen kipeänä. Eli en ole tätä blogiani suinkaan unohtanut, vaikka päivitystä nyt saadaankin odottaa. Tällä aikaa koitan rohmuilla ideoita..

Tämän blogin lukijoista, satunnaisistakin, varmasti monet tekevät koruja? Oletteko huomanneet itsessänne sellaista, että jäätte tuijottamaan ihmisten koruja? Muka vaivihkaa tuijottelette ihmisten korvia, käsiä tai kaulaa? Mulle on joskus käynyt niin, että olen nähnyt jollain mielenkiintoisen korun ja jäänyt katselemaan sitä, toteutustapaa, helmiä, ideaa, materiaaleja. Olen saattanut ajatuksissani jopa kumartua vähän lähemmäs katsomaan... Ja sitten nolona huomannut, että olen tosiaan tuijottanut. Pitkään. Ja perään pyydellyt anteeksi ja yrittänyt epämääräisesti selitellä tunkeiluani koruharrastuksella. Saattaa olla toiselle pikkuisen kiusallista kun joku, mahdollisesti puolituttu jää toljottamaan kaulaa. Nykyään sitten tällaista välttääkseni yleensä heti kysyn, saanko katsoa tarkemmin, noin harrastusmielessä. :-D